KOVOVÉ KONVICE

Důležitá na čaji je zejména příprava. Dobrý čaj si uvaříte například v litinové konvici. Ta má tradici především v Japonsku. V 18. století, kdy se stalo tamním zvykem pít čaj společně s přáteli, používali Japonci litinové kuchyňské nádobí zvané Tetsubin. Litinové konvice se ukázaly jako velmi vhodné, čaj v nich vydržel dlouho teplý. Původně bývaly nezdobené, ale postupně, když se na ně v 19. století začalo pohlížet jako na tradiční nádoby pro přípravu čaje, začaly se bohatě vykládat mědí, stříbrem a zlatem. Výhodou konviček Tetsubin je, že se prohřívají stejnoměrně, udrží nápoj teplý, a ze zdravotního hlediska jsou nezávadné - voda neabsorbuje žádné nevhodné látky, neovlivňují chuť. Firma IWACHU je pokládána v Japonsku za jednu z nejkvalitnějších a nejuznávanějších firem, zabývajícími se výrobou konví z kovové slitiny. Všechny konvice Iwachu mají svou obchodní značku, která je puncem kvality a původu.